Zorgen voor jezelf

 

Ik ben niet alleen maar mantelzorger … toch?

 

Ben jij ook mantelzorger en herken je het gevoel geen recht te hebben op even een moment voor jezelf, omdat je er altijd voor die ander moet zijn? De zorg voor mijn ouders (mijn moeder had Alzheimer en mijn vader Parkinson) was een hele leerschool. Ik heb een hele poos geworsteld met de vraag waarom het mij maar niet lukte om voldoende tijd en aandacht aan mijzelf te geven. En terwijl ik dat toch echt wilde doen.

Weet jij hoe laat het voor jou is?

Zorgen voor een ander kan je raken en veel in je losmaken. Helpen en liefhebben zijn misschien wel de mooiste dingen die je als mens kan voelen, ervaren en bieden. Er echt kunnen zijn voor die ander. Liefde is het hoogste goed wat we hebben, toch?  Maar in welke mate vergeet jij door de hectiek van alle dag voor jezelf te zorgen? Hoeveel zorg, ontspanning, rust en voeding geef jij jezelf voordat jouw aandacht naar de ander gaat. Er kan een dilemma ontstaan wanneer je leeg begint te lopen, je moe en geprikkeld begint te voelen. Op het moment dat ‘geven’ niet meer fijn voelt en niet meer hartverwarmend is, maar voelt als een opgaaf. Dan is het echt hoog tijd om jezelf eens goed onder de loep te nemen. Wat maakt dat jij doet wat je doet en dat je het op deze manier blijft doen? Weet jij welke onbewuste patronen bij jou een rol spelen en jouw gedrag sturen?

Ik sprong altijd direct op om mijn ouders te helpen en van alles voor ze te regelen. Voor even gaat dit wel. Maar maanden werden jaren, terwijl de zorgbehoefte er niet minder op werd. Als NLP-Master had ik in mijn rol als mantelzorger opnieuw mijzelf te onderzoeken. Welke onbewuste patronen deden hun werk en wat waren mijn valkuilen? Dit was, en is nog steeds, een heel interessante en leerzame tijd. Door deze bewustwording leer ik elke dag bij.

Kom jij aan of vertrek je net?

Heel graag wil ik jou dit ook leren en de kans geven mooie ontdekkingen te doen en als mens te groeien. Voor jezelf en in je rol als mantelzorger. We gaan, in een kleine groep mensen met veel ruimte voor individuele aandacht, opzoek naar onze eigen patronen, drijfveren en overtuigingen die maken dat we de dingen doen zoals we ze nu doen. Door veel te oefenen met de andere deelnemers verschuif je van onbewust naar bewuster of zelfs bewust handelen. En als je bewust wordt waarom je doet wat je doet, dan ben je in staat om veranderingen aan te brengen. Dat geeft ruimte om op een andere manier te kijken naar de zorg die je geeft.

De groep zal uit maximaal 12 deelnemers bestaan. Deelname gebeurt op basis van volgorde van inschrijving. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op deze website of het sturen van een mailtje. Als jij je ingeschreven hebt voor de workshop dan zal ik contact met je opnemen om kennis te maken. Als de workshop aansluit bij jouw behoeften ontvang je een mailtje met daarin de bevestiging van je aanmelding, een opdracht die ter voorbereiding is op de workshop en de factuur. De workshop bestaat uit twee dagen. De tweede dag wordt één week later gegeven. Dit is om de ervaringen van de eerste dag een plekje te kunnen geven. Ook zal aan het einde van de eerste dag een aanvullende opdracht voor dag twee meegegeven worden.

Inbegrepen bij de workshop zijn koffie, thee en op beide dagen een lunch. Inloop is elke dag vanaf 09.00 en om 09.30 starten wij met de workshop. We gaan door tot een uur of 17.00 en ronden dan de dag af.

Let op! Inschrijving betekent dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden van Hier Ben Ik coaching en er ontstaat een betalingsverplichting. Wil je alleen informatie, gebruik dan het algemene informatieformulier.